//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture

Heiki Pärdi. Eesti talumaja lugu: ehituskunst ja elu 1840-1940. Tänapäev, 2012

3687b-eestitalumajalugu-ehituskunstjaelu1840-1940Talude väljaostmise järel 1860.–1870. aastail hakkas Eestis hoogsalt arenema talumajade ehitus. Rohkete fotode ja joonistega illustreeritud raamatus vaatleb Eesti Vabaõhumuuseumi teadusdirektor Heiki Pärdi läbi elumaja arengu ka tolleaegses ühiskonnas toimunud psühholoogilisi muutusi. 19. sajandi keskpaigast algas aeg, mil Eesti arenes traditsioonilisest keskaegsest talurahvamaast moodsaks ühiskonnaks koos kõigi sellest tulenevate muutustega elulaadis ja mõtteviisis. Senised suitsutared varustati ahjude-korstnatega, elujärje paranemine ja talude jõukuse kasv tõid kaasa uutmoodi häärberite ehitamise, puidu kõrval hakati kasutama üha rohkem tellist, maakivi ja paasi. Ka elumaja ise muutus millekski palju enamaks kui lihtsalt peavarjuks – sellest sai üks tähtsamaid staatuse sümboleid.

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Jälgi meid Facebookis

https://www.facebook.com/tallinnatehnikakorgkooli.raamatukogu

Raamatute broneerimine

Meili teel raamatukogu[at]tktk.ee või telefoninumbril 666 4529. Rohkem informatsiooni raamatukogu kohta leiate meie kodulehelt

Booking items via email raamatukogu[at]tktk.ee or via phone +372 666 4529. Find more information about library from our website

Postituste arhiiv

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com