//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture

Heiki Pärdi. Eesti talumaja lugu: ehituskunst ja elu 1840-1940. Tänapäev, 2012

3687b-eestitalumajalugu-ehituskunstjaelu1840-1940Talude väljaostmise järel 1860.–1870. aastail hakkas Eestis hoogsalt arenema talumajade ehitus. Rohkete fotode ja joonistega illustreeritud raamatus vaatleb Eesti Vabaõhumuuseumi teadusdirektor Heiki Pärdi läbi elumaja arengu ka tolleaegses ühiskonnas toimunud psühholoogilisi muutusi. 19. sajandi keskpaigast algas aeg, mil Eesti arenes traditsioonilisest keskaegsest talurahvamaast moodsaks ühiskonnaks koos kõigi sellest tulenevate muutustega elulaadis ja mõtteviisis. Senised suitsutared varustati ahjude-korstnatega, elujärje paranemine ja talude jõukuse kasv tõid kaasa uutmoodi häärberite ehitamise, puidu kõrval hakati kasutama üha rohkem tellist, maakivi ja paasi. Ka elumaja ise muutus millekski palju enamaks kui lihtsalt peavarjuks – sellest sai üks tähtsamaid staatuse sümboleid.

Please follow and like us:

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com