//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture

100 sammu läbi 20. sajandi Eesti arhitektuuri: näitus: Eesti Arhitektuurimuuseum 26.06-22.09.2013. Eesti Arhitektuurimuuseum, 2013

ba505-100sammu20. sajandi arhitektuuripärand on mahukas ja mitmekihiline. Raamatus esitatud 100 märksõna valis välja projekti „Eesti XX sajandi väärtusliku arhitektuuri kaardistamine ja analüüs“ ekspertkomisjon, kes kolme aasta jooksul maakondlikes töödes kogutut analüüsis. Märksõnade hulgas on stiilid, hoonetüübid, ehitusmaterjalid, konkreetsed hooned, asulatüübid jne. 100 sammu tähistavad 100 märksõna, mis enim iseloomustavad Eesti arhitektuuri perioodil 1870-1992.

Raamatust leiab materjali teemadel: aedlinn, asunikumaja, eestiaegne maakoolimaja, funktsionalism, haigla, hruštšovka, individuaalelamu, karniisiarhitektuur, kino, kuurort, Lenderi maja, linnasaun, militaararhitektuur, mõis, paefunktsionalism, paneelelamu, puitfunktsionalism, raudbetoon, ridaelamu, Sachariase kortermaja, stalinistlik kortermaja, suvilakooperatiiv, Tallinna laululava, teater, uusasundus jpm. Raamat on illustreeritud fotodega eri ajastutest.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Please follow and like us:

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com