//
Loed praegu...
Liiklusvahendid ja transport / Vehicles and transport

Tõnu Ojala. Unistuste autod: Nõukogude sõiduautod läbi aegade. Tehnikamaailm, 2013

unistuste-unustuste-autodKui Tehnikamaailma avanumber 1998. aastal ilmus, oli Eestis kõige rohkem arvel Ladasid – neid oli üle 110 000. Teist kohta hoidis Moskvitš 45 000 autoga ning esimene nn lääne auto Ford oli 44 000 autoga alles kolmas. Vahepealse 15 aastaga on palju muutunud. Kunagistest unistuste autodest o saanud unustuste autod.

Sissejuhatavas peatükis küsib autor, miks kirjutada raamatut vene autodest. Kunagi olid ainukesed meie teedel vuravad autod Nõukogude Liidu päritolu, aga nüüd ei tea paljud noored nendest enam midagi. Raamatu eesmärk on anda ülevaade NSV Liidu põhilistest automarkidest – kellele uute teadmiste, kellele nostalgitsemisvõimaluse näol.

Absoluutset tõde Venemaa enam kui 100 aasta pikkusest autoajaloost sellest raamatust ei leia. NSV Liit oli isemoodi riik, kus avalikku infosse tuli suhtuda teatud kahtlusega, seda ka autonduses, kuna sisaldas vasturääkivusi nii aastaarvude, mudelitähiste kui nimede osas. Samuti pole siinsete kaante vahel kogu Nõukogude Liitu autotööstus. Autor on keskendunud sõiduautodele ning möödaminnes käsitlenud ka mõningaid veokeid ja sportautosid.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Please follow and like us:

Discussion

Comments are closed.

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com