//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities, Teatmeteosed ja sõnaraamatud / Reference Books and Dictionaries

Hariduse ja kasvatuse sõnaraamat : eesti, inglise, saksa, soome, vene. Eesti Keele Sihtasutus, 2014

hariduse-ja-kasvatuse-sõnaraamatSõnaraamat sarnaneb ülesehituselt tüüpiliste terminoloogiasõnastikega, kus peale terminite ja nende süsteemsete variantide avatakse piirdeselgitustes lühidalt ka enamiku sisu. Sõnastikku on hõlmatud nii hariduskorralduslikku sõnavara kui ka pedagoogikateaduse ning sellega põimuvate alade, nt meditsiini, sotsioloogia jt mõisteid, kuid esitatud on rohkesti ka sünonüümseid variante lastevanemate ja kasvatajate kõnest ning kohati (üli)õpilaskeelestki, püüdes nõnda luua silda terminite ja samateemaliste argisõnade vahel.

Iga mõiste kohta on esitatud eesti, inglise, saksa, soome ja vene termin ning enamasti ka seletus. Et nii haridusdokumentides kui ka teaduskirjutistes ja pedagoogilises perioodikaski leidub mitmesuguseid lühendeid, mis pahatihti raskendavad valdkonnast eemalseisjail teksti mõistmist, on sõnastiku lõppu lisatud ühenduste, asutuste ja infosüsteemide lühendiloend. Selline terviklik raamat on Eestis esmakordne ning mõeldud kõigile haridustöötajaile ja haridusvaldkonna vastu huvi tundjaile.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Please follow and like us:

Discussion

Comments are closed.

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com