//
Loed praegu...
Rõivastus ja tekstiilid / Clothing and Textiles

“Minu mood tuleb tagasi…” : Karin Grabby-Matthiessen-Baritsch. Eesti Rahva Muuseum, 2014

minu-mood-tuleb-tagasi-karin-grabby-matthiessen-baritschKarin Grabby-Matthiessen-Baritsch kutsuti saksa Chaneliks. Ta sündis Eestis, aga läks koos teiste baltisakslastega 1939. aastal läände. Moeäri Karin Grabby Matthiessen Modelle tegutses sõja ajal Poznanis ja aastatel 1945-1958 Hamburgis. Tema klientideks olid nii lihtrahvas kui ka kuulsused, sh vürstinna von Bismarck ja Edith Piaf.

Eesti Rahva Muuseumis on hoiul tema loominguline pärand: 453 moejoonist, fotod, dokumendid ning moeäris Karin Grabby Matthiessen Modelle kasutatud materjalide näidiseid, ateljee sisustust ja mõned valminud kostüümid.

Legendaarne moekunstnik on öelnud nii: „Minu mood tuleb tagasi… Minu mood on naiselik. Olgu aeg, milline tahes, olgu naised vanad ja kepiga – nad tahavad alati ilusad välja näha. Ja korraliku meistri õmmeldud tualett varjab keha puudusi ja toob esile voorusi. Mul oleks väga hea meel, et siis, kui mina vaatan võililli juurte poolt, oleks inimestel võimalik minu moest rõõmu tunda“.

Käesolevasse albumisse on valitud 40 Karin Grabby- Matthiessen-Baritchi 1940.-50. aastate moejoonist.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Please follow and like us:

Discussion

Comments are closed.

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com