//
Loed praegu...
Rõivastus ja tekstiilid / Clothing and Textiles

“Minu mood tuleb tagasi…” : Karin Grabby-Matthiessen-Baritsch. Eesti Rahva Muuseum, 2014

minu-mood-tuleb-tagasi-karin-grabby-matthiessen-baritschKarin Grabby-Matthiessen-Baritsch kutsuti saksa Chaneliks. Ta sündis Eestis, aga läks koos teiste baltisakslastega 1939. aastal läände. Moeäri Karin Grabby Matthiessen Modelle tegutses sõja ajal Poznanis ja aastatel 1945-1958 Hamburgis. Tema klientideks olid nii lihtrahvas kui ka kuulsused, sh vürstinna von Bismarck ja Edith Piaf.

Eesti Rahva Muuseumis on hoiul tema loominguline pärand: 453 moejoonist, fotod, dokumendid ning moeäris Karin Grabby Matthiessen Modelle kasutatud materjalide näidiseid, ateljee sisustust ja mõned valminud kostüümid.

Legendaarne moekunstnik on öelnud nii: „Minu mood tuleb tagasi… Minu mood on naiselik. Olgu aeg, milline tahes, olgu naised vanad ja kepiga – nad tahavad alati ilusad välja näha. Ja korraliku meistri õmmeldud tualett varjab keha puudusi ja toob esile voorusi. Mul oleks väga hea meel, et siis, kui mina vaatan võililli juurte poolt, oleks inimestel võimalik minu moest rõõmu tunda“.

Käesolevasse albumisse on valitud 40 Karin Grabby- Matthiessen-Baritchi 1940.-50. aastate moejoonist.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.

Jälgi meid Facebookis

https://www.facebook.com/tallinnatehnikakorgkooli.raamatukogu

Broneeri raamatuid

Meili teel raamatukogu[at]tktk.ee. Rohkem informatsiooni raamatukogu kohta leiate meie kodulehelt

Book items via email raamatukogu[at]tktk.ee. Find more information about library from our website

Postituste arhiiv

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com