//
Loed praegu...
Reaalained / Sciences

Alar Leibak. Kompleksmuutuja funktsioonid : õpik kõrgkoolidele. Tallinna Tehnikaülikooli Kirjastus, 2015

Kompleksmuutuja funktsioonidKäesolevas õpikus käsitletakse kompleksmuutuja funktsiooniteooria klassikalisi peatükke. Eesmärk on anda ülevaade diferentseeruvatest kompleksmuutuja funktsioonidest, esitada seoseid teiste matemaatika harudega (algebra, arvuteooria, tõenäosusteooria) ning vaadelda mõningaid rakendusi (Laplace’i teisendus, Fourier’i teisendus, z-teisendus). Õpik on valminud loengute põhjal, mida autor on aastaid Tallinna Tehnikaülikoolis lugenud. Materjal on esitatud nii, et see oleks jõukohane üliõpilasele, kes on läbinud matemaatilise analüüsi põhikursused (ühe ja mitme reaalmuutuja funktsiooni diferentsiaal- ja integraalarvutus ning arv- ja funktsionaalridade põhimõisted) ja lineaaralgebra kursuse. Raamat koosneb 20 peatükist, lisatud on ka üle 200 näite. Iga peatüki lõpus on ülesanded, mis peaks hõlbustama õpiku materjali iseseisvat omandamist.

Õpiku alguses kirjeldatakse seost kompleksarvude ja tasandi vektorite vahel, seetõttu on kompleksarvud või kompleksmuutujafunktsioonid rakendatavad paljudes valdkondades, kus on tegemist tasandi vektorite või vektorväljadega tasandil. Peale mainitud valdkondade on kompleksmuutuja funktsioonid asendamatuks tööriistaks mitmete arvuteooria ülesannete lahendamisel. Viimast arvesse võttes on sellesse õpikusse lisatud analüütilise arvuteooria põhimõisteid ja -tulemusi (dzeetafunktsioonid ja aritmeetiliste funktsioonide Dirichlet’ read), et õpikut saaks kasutada täiendava õppevahendina arvuteooria kursustel.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Jälgi meid Facebookis

https://www.facebook.com/tallinnatehnikakorgkooli.raamatukogu

Raamatute broneerimine

Meili teel raamatukogu[at]tktk.ee või telefoninumbril 666 4529. Rohkem informatsiooni raamatukogu kohta leiate meie kodulehelt

Booking items via email raamatukogu[at]tktk.ee or via phone +372 666 4529. Find more information about library from our website

Postituste arhiiv

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com