//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture

Vilen Künnapu : kunst, arhitektuur, revolutsioon : [näituse kataloog]. Eesti Arhitektuurimuuseum, 2015

vilen-künnapu-kunst-arhitektuur-revolutsioonKäesolev raamat on samanimelise Eesti Arhitektuurimuuseumi näitusega kaasnev kataloog. Raamatu juhatab sisse Indek Grigori essee „Neofunktsionalistist Lemuuria preester-arhitektiks“, sellele järgneb Sven-Erik Stambergi intervjuu Vilen Künnapuga.

Indrek Grigori sõnul vaatleb raamat Eesti ühe olulisima arhitekti loomingut sünkretistliku tervikuna. Kataloogi pildilise osa võib üldises plaanis jagada kolmeks: graafika (joonistused, kollaažid, fotod), maal ja arhitektuur. Eesmärgiks on näidata kunstniku loominguliste praktikate võrdväärsust ja läbipõimitust. Vilen Künnapul on Eesti arhitektuuriloos kahtlemata oluline roll, kuid kataloogi näol ei ole tegemist retrospektiiviga, vaid Künnapu on jätkuvalt praktiseeriv arhitekt, kes lisaks uue loomisele mõtestab ka senitehtut ümber. Tekstid raamatus on paralleelselt ka inglise keeles.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Jälgi meid Facebookis

https://www.facebook.com/tallinnatehnikakorgkooli.raamatukogu

Raamatute broneerimine

Meili teel raamatukogu[at]tktk.ee või telefoninumbril 666 4529. Rohkem informatsiooni raamatukogu kohta leiate meie kodulehelt

Booking items via email raamatukogu[at]tktk.ee or via phone +372 666 4529. Find more information about library from our website

Postituste arhiiv

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com