//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture

Vilen Künnapu : kunst, arhitektuur, revolutsioon : [näituse kataloog]. Eesti Arhitektuurimuuseum, 2015

vilen-künnapu-kunst-arhitektuur-revolutsioonKäesolev raamat on samanimelise Eesti Arhitektuurimuuseumi näitusega kaasnev kataloog. Raamatu juhatab sisse Indek Grigori essee „Neofunktsionalistist Lemuuria preester-arhitektiks“, sellele järgneb Sven-Erik Stambergi intervjuu Vilen Künnapuga.

Indrek Grigori sõnul vaatleb raamat Eesti ühe olulisima arhitekti loomingut sünkretistliku tervikuna. Kataloogi pildilise osa võib üldises plaanis jagada kolmeks: graafika (joonistused, kollaažid, fotod), maal ja arhitektuur. Eesmärgiks on näidata kunstniku loominguliste praktikate võrdväärsust ja läbipõimitust. Vilen Künnapul on Eesti arhitektuuriloos kahtlemata oluline roll, kuid kataloogi näol ei ole tegemist retrospektiiviga, vaid Künnapu on jätkuvalt praktiseeriv arhitekt, kes lisaks uue loomisele mõtestab ka senitehtut ümber. Tekstid raamatus on paralleelselt ka inglise keeles.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Please follow and like us:

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com