//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Nicholas Epley. Meele algoritmid : kuidas aru saada, mida inimesed tegelikult mõtlevad, usuvad, tunnevad ja tahavad. Aun, 2015

meele-algoritmidMis tunne on olla keegi teine? Kuidas näha, mis toimub teiste inimeste peas? Miks keegi mind ei mõista? Need ja paljud teised inimsuhteid ja –käitumist puudutavad küsimused on meile peamurdmist valmistanud aegade algusest peale.

Käesolevas raamatus võimaldab mainekas psühholoogiaprofessor Nicholas Epley heita pilgu meie mõtete ja tunnete tajumise oskusele. Just seda oskust kasutame igapäevaselt, et mõista, mida teised inimesed mõtlevad, tunnevad, tahavad ja kavatsevad. See oskus võimaldab luua täisväärtuslikke inimsuhteid, hoida oma head mainet, töötada meeskonnas ning ära tunda ja üle kavaldada konkurente ja vaenlasi. Epley toob välja ka selle oskuse puudused. Sageli tõlgendame sotsiaalseid või tööalaseid olukordi valesti, teeme ekslikke järeldusi teiste inimeste iseloomu kohta või omistame neile motiive, mida neil tegelikult pole. Epley väidab, et sellised vead ei ole juhuslikud, vaid süstemaatilised ja välditavad. Rohkete näidete abil erinevatest psühholoogiauuringutest ja –eksperimentidest õpetab autor meid eksimusi vältima, oma taju teravdama ja mõistma teisi inimesi sellisena, nagu nad tegelikult on, mitte sellisena, nagu me neid kujutleme.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Please follow and like us:

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com