//
Loed praegu...
Rõivastus ja tekstiilid / Clothing and Textiles

Reet Piiri. Vana-Tartumaa rahvarõivad : Eesti Rahva Muuseumi kogudest. Eesti Rahva Muuseum, 2014

vana-tartumaa-rahvarõivadRaamat tutvustab Tartumaa talurahva rõivastuse arengulugu. Siit leiab näiteid 16 kihelkonna rahvarõivakostüümidest. Suurem osa esitletud kostüüme on valmistatud nende kandjate poolt kas endale või pereliikmele esindusrõivaks, väiksem osa on koorilauljate ja rahvatantsijate esinemisrõivad. Fotodel toodud kostüümiosad on enamasti 19. sajandist pärinevad muuseumiesemed.

Lisaks Tartumaa kihelkondade kostüümidele ja nende kirjeldustele on toodud veel palju üldistavat ja huvitavat materjali. Keskendutakse 19. sajandi rõivastele. Infot saab, millist kangast kooti, kui palju, mida ja millest õmmeldi, mida ja kuidas värviti. Käsitletakse seda, kuidas rõivaid õmmeldi, antakse ülevaade lõigetest ja õmblusvõtetest. Veel teemasid: rõivaste kaunistused (sisse kootud kirjad, tikandid, pilud, pitsid), silmuskudumine (sukad, kindad, kampsunid); vööd, paelad ja nende valmistamine, nahkesemed ja jalanõud; ehted; garderoob lastel, neidudel, naistel, meestel; tööriided, kodused ja peoriided. Kostüümid ja kirjeldused on toodud Vana-Tartumaa kihelkondade kaupa: Kambja, Kodavere, Kursi, Laiuse, Maarja-Magdaleena, Nõo, Otepää, Palamuse, Puhja, Rannu, Rõngu, Sangaste, Tartu-Maarja, Torma, Võnnu, Äksi.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

 

Discussion

Comments are closed.

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.

Jälgi meid Facebookis

https://www.facebook.com/tallinnatehnikakorgkooli.raamatukogu

Broneeri raamatuid

Meili teel raamatukogu[at]tktk.ee. Rohkem informatsiooni raamatukogu kohta leiate meie kodulehelt

Book items via email raamatukogu[at]tktk.ee. Find more information about library from our website

Postituste arhiiv

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com