//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

John Rawls. Õiglus kui ausameelsus : taasesitus. Valgus, 2015

rawlsJohn Rawlsi peetakse üheks olulisemaks 20. sajandi ingliskeelsetest poliitilistest ühiskonnafilosoofidest ja mõjukaimaks libaralismi pooldajaks pärast J. S. Milli (inglise filosoof, majandusteadlane, mõjukaim 19. sajandi liberaalne mõtleja). Käesolev raamat hõlmab kõiki autori 1950. aastatest alates arendatud õigluse kui ausameelsuse kontseptsiooni elemente. Teosele endale eelneb saatesõna, mille on kirjutanud sotsiaalteadlane Peeter Selg.

Rawls on arvanud, et erinevused sotsiaalses staatuses, võimus, rikkuses ja intelligentsuses annavad privilegeeritud ühiskonnaliikmetele ebavõrdsuse positsiooni ja moraalireeglite suhtes. Ta konstrueerib hüpoteetilise olukorra, kus inimesed saavad ise kehtestada ühiskonnaelu reeglid, eelnevalt teadmata oma tulevast positsiooni või seda, millisesse ühiskonnakihti kuulutakse ja mil määral peab ise hakkama saama. Oht olla vaene, võimuta ja allasurutud paneks Rawlsi arvates inimesed koostama reegleid, mis toetaks kehvemaid, kuna nemad vajavad kõige rohkem toetust, samas kui paremal järjel olevad inimesed saavad ise hakkama.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Jälgi meid Facebookis

https://www.facebook.com/tallinnatehnikakorgkooli.raamatukogu

Raamatute broneerimine

Meili teel raamatukogu[at]tktk.ee või telefoninumbril 666 4529. Rohkem informatsiooni raamatukogu kohta leiate meie kodulehelt

Booking items via email raamatukogu[at]tktk.ee or via phone +372 666 4529. Find more information about library from our website

Postituste arhiiv

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com