//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture

Puit Eesti arhitektuuris : wood in Estonian architecture. Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit, 2016

9789949814756Raamat annab ülevaate Eesti viimase kahekümne aasta puitarhitektuurist. Vaatluse all on silmapaistvad ehitised, mille konstruktsioonis või viimistluses on kasutatud märkimisväärsel hulgal puitu.

Põhjalikumalt tutvustatakse 65 ehitist, millele on lisatud majaplaanid, fotod ja lühitutvustus. Lisaks on umbes sadakond ainult fotodel esitletud ehitist. Toodud näited on väga erinevad: on maju, mis on üleni puidust ehitatud, aga ka neid, mis on küll kaetud puiduga, kuid kivist konstruktsioonidega. Tutvustatud hooned on jaotatud temaatilistesse plokkidesse, millele on lisatud teemat laiemalt puudutav sissejuhatus. Nende hulgas on näiteks Arcwoodi uus tehas Põlvas, Viimsi Püha Jakobi kirik, restoran Noa Meriväljal, lasteaed Väike Päike, Eesti Maaülikooli spordihoone, Orjaku sadam, Aaviku elurajoon, suvekodu Naissaarel jpt. Sissejuhatuste autoriteks on Joosep Metslang, Valdur Mikita, Karin Paulus, Rait Pukk, Märt Riistop ja Leele Välja. Kõik raamatus olevad tekstid (ka pildiallkirjad) on paralleelselt eesti ja inglise keeles.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Click to see if the item is available

Discussion

Comments are closed.

Jälgi meid Facebookis

https://www.facebook.com/tallinnatehnikakorgkooli.raamatukogu

Raamatute broneerimine

Meili teel raamatukogu[at]tktk.ee või telefoninumbril 666 4529. Rohkem informatsiooni raamatukogu kohta leiate meie kodulehelt

Booking items via email raamatukogu[at]tktk.ee or via phone +372 666 4529. Find more information about library from our website

Postituste arhiiv

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com