//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Ludwig Feuerbach. Tuleviku filosoofia alused. Ilmamaa, 2016

tuleviku-filosoofia-alusedLudwig Feuerbachi (1804–1872) looming märgib murrangut saksa 19. sajandi filosoofias. Tema religioonikäsitluse tuumaks on väide, et inimese ettekujutus jumalast peegeldab tema enda meelelist olemust. Tänu Feuerbachile muutus ka arusaam sellest, mis peaks olema filosoofia ülesanne, objekt ja meetod – temaga seostatakse saksa idealistliku filosoofia ajastu lõppu ning üleminekut materialistlikule kogemusele. Feuerbach on filosoofia ajalukku läinud hilisema sotsiaalkriitilise filosoofia pioneerina. Ise pidas ta end “vaimuravitsejaks”, kelle eesmärk on ravida välja ajastu “pea- ja südamehaigused”.

Koostaja ja tõlkija Riin Kõiv on autori mõtete arengu esitamise huvides valinud kogumikku hilisemast ümbertöötlusest puutumata algversioonid. Raamatus on ka Feuerbachi elu-olu ja loomingu tausta avav saatesõna saatesõna ning kommentaarium.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Please follow and like us:

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com