//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Ludwig Feuerbach. Tuleviku filosoofia alused. Ilmamaa, 2016

tuleviku-filosoofia-alusedLudwig Feuerbachi (1804–1872) looming märgib murrangut saksa 19. sajandi filosoofias. Tema religioonikäsitluse tuumaks on väide, et inimese ettekujutus jumalast peegeldab tema enda meelelist olemust. Tänu Feuerbachile muutus ka arusaam sellest, mis peaks olema filosoofia ülesanne, objekt ja meetod – temaga seostatakse saksa idealistliku filosoofia ajastu lõppu ning üleminekut materialistlikule kogemusele. Feuerbach on filosoofia ajalukku läinud hilisema sotsiaalkriitilise filosoofia pioneerina. Ise pidas ta end “vaimuravitsejaks”, kelle eesmärk on ravida välja ajastu “pea- ja südamehaigused”.

Koostaja ja tõlkija Riin Kõiv on autori mõtete arengu esitamise huvides valinud kogumikku hilisemast ümbertöötlusest puutumata algversioonid. Raamatus on ka Feuerbachi elu-olu ja loomingu tausta avav saatesõna saatesõna ning kommentaarium.

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.

Jälgi meid Facebookis

https://www.facebook.com/tallinnatehnikakorgkooli.raamatukogu

Broneeri raamatuid

Meili teel raamatukogu[at]tktk.ee. Rohkem informatsiooni raamatukogu kohta leiate meie kodulehelt

Book items via email raamatukogu[at]tktk.ee. Find more information about library from our website

Postituste arhiiv

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com