//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture

New museums : intentions, expectations, challenges. Hirmer Verlag, 2017

Ikoonilised muuseumihooned, olles sageli ise nagu kunstiteosed, sümboliseerivad kultuuriasutuste tähtsust meie ühiskonnas. Seoses jätkusuutlikkuse, keskkonnasäästlikkuse ja piiratud linnaruumiga defineeritakse ümber meie arusaam muuseumist kui templisarnasest hoonest. Lisaks välisele muutuvad muuseumid ka seestpoolt. Digitaliseerimise ja virtuaalreaalsuse ajastul peavad muuseumid oma eesmärgi ümber mõtestama.

Käesolevas raamatus tutvustatakse erinevaid muuseume üle kogu maailma ning näidatakse, kuidas muuseumid on ühiskonna, kaubanduse ja kultuuri mõjul muutunud. Raamat põhineb Baseli kunstikeskuse korraldatud arhitektuurinäitusel, mis oli üleval Genfi ajaloo- ja kunstimuuseumis 11. maist 20. augustini 2017. aastal. Tutvustatud muuseumite hulgas on nt Afroameerika ajaloo ja kultuuri muuseum Washingtonis, Munchmuseet Oslos, Guggenheimi muuseum Helsinkis, Palestiina muuseum Birzeitis, Sydney Modern Project jpt. Lisaks näitusekataloogile on raamatus ka viis esseed oma ala asjatundjatelt. Raamatu eesmärk on pakkuda uus lähenemisviis ja küsida: missugused näevad muuseumid välja tulevikus?

 

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Click to see if the item is available

Please follow and like us:

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com