Arhitektuur ja kunst, Hoonete ehitus

David Littlefield “Great Modern Structures : 100 Years of Engineering Genius”, 2012

Raamat tutvustab rohkem kui 60 maailma kõige muljetavaldavamat ehitist, mis ehitatud ajavahemikus alates 1900. aastast kuni tänapäevani. Paljud neist ehitistest on rekordipurustajad kõrguse, ulatuse, pinna vms poolest. Teised raamatus tutvustatud projektid võivad küll olla tagasihoidlikumad, kuid on samuti olulised muudel põhjustel, näiteks ilu ja terviklikkus, või on neid luues leiutatud midagi täiesti uut.

Raamatus on kajastatud kuulsaid torne (Burg Khalifa Dubais), sildu (Millau viadukt Lõuna-Prantsusmaal) ja olümpiastaadioneid (Pekingis ja Londonis). Lisaks neile käsitletakse ka teistlaadi ehitisi, näiteks naftapuurtorni Põhjameres.

Iga ehitise juures tutvustab autor selle disaini keerulisust, väljakutseid, mis on selle ehitamisega seotud ning kuidas antud objekt sobitub arhitektuuriajaloo laiemasse konteksti. Kõik kajastatud projektid on varustatud fotode ja joonistega.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv