//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Bernard Williams. Moraal : sissejuhatus eetikasse. Tallinna Ülikooli Kirjastus, 2012

Bernard Williams oli 20.sajandi moraalifilosoofia üks juhtfiguure, keda tihti nimetatakse selle suuna „antiteoreetilise“ liini esindajaks. 1972. aastal avaldatud „Moraal“ oli Williamsi esimene teos.

Oma ilmumisajal oli „Moraal“ suunatud angloameerika moraalifilosoofia tolle hetke peavoolu vastu, mis nägi eetikat peaaegu ainult metaeetika ja semantikana. Usuti, et filosoofi ülesanne on analüüsida üksnes moraali keelt, mitte “moraliseerida” ega isegi moraalinorme puhastada või aksiomatiseerida. Kuigi hilisemad aastakümned on olnud tunnistajaks praktilise või rakendusliku eetika taassünnile, kehtib ka praegusaja moraalifilosoofia kohta Williamsi üks kriitilisi põhiteese: teooriad on oma olemuselt skemaatilised ning kipuvad silmist kaotama elurealiteetide sügavust ja detaile.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused