//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Murray N. Rothbard. Tarkuseterad. [Roheline Kuu], 2013

14b35-tarkuseteradMurray Newton Rothbard sündis 2. märtsil 1926 juudi perekonda New Yorgis Bronxis. Tema isa David oli keemikust Poola immigrant ning ema Rae oli pärit Venemaalt. Oma lapsepõlve kohta meenutas Rothbard, et ta kasvas üles üsna kommunistlike vaadetega ümbruskonnas. Kõigest hoolimata sai temast aga täielik vastand sellele, mida oleks võinud oodata.

Tagantjärele kõneldakse Murray Rothbardist kui majandusteadlasest, filosoofist, ajaloolasest ja kirjanikust, kes aitas defineerida oma kaasaegset libertaalset liikumist ning pani aluse anarhokapitalistlikule maailmavaatele.  Rothbardi akadeemilist võimekust demonstreerivad ta arvukad artiklid ning enam kui 20 raamatut, millest mitu ilmus alles pärast ta surma.

Raamatus on toodud selle suurmehe mõtteid, tähelepanekuid ja tarkuseterasid. Eelkõige on need tarkuseterad majandusalased ning käsitlevad riiki, poliitikat, raha, inimkonda jpm.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused