Arhitektuur ja kunst

“Arhitekt Peep Jänes : [näitus Eesti Arhitektuurimuuseumis 29.12.2011 – 05.02.2012]”, 2012

Arhitekt Peep Jänese 75. juubeli puhul välja antud kataloog võtab kokku Eesti ühe olulisema nõukogude aja arhitekti viis aastakümmet kestnud mahuka loomingu. Raamatus on avaldatud ligi 50 ehitist, projekti ja konkursitööd, mida illustreerivad rohked skitsid, joonised ja fotod. Kataloogi esseed ja artiklid on kirjutanud Peep Jänes, emeriitprofessor Mait Summatavet ja arhitektuuriajaloolane Mihkel Karu, lisaks on avaldatud pikem intervjuu arhitektiga. 

Peep Jänese loomingust märkimisväärse osa moodustavad suured avalikud ehitised nagu Pirita TOP, Projekteerijate Maja, Tehvandi suusakeskus, ehitamata jäänud ooperiteater või märgilise tähendusega objektid  nagu Mustamäe V mikrorajooni keskus ehk Kännu Kuke kompleks, Turisti pood jt. 1990ndatest tõstetakse esile kahes ehitusjärgus valminud Stockmanni kaubamaja ja kahe Eesti arhitektuuri tähtteose – Estonia teatrihoone ja Eesti Draamateatri – renoveerimist.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv