//
Loed praegu...
Arhitektuur / Architecture

Arhitekt Peep Jänes: [näitus Eesti Arhitektuurimuuseumis 29.12.2011 – 05.02.2012]. Eesti Arhitektuurimuuseum, 2012


cd89b-arhitektpeepjc3a4nesArhitekt Peep Jänese 75. juubeli puhul välja antud kataloog võtab kokku Eesti ühe olulisema nõukogude aja arhitekti viis aastakümmet kestnud mahuka loomingu. Raamatus on avaldatud ligi 50 ehitist, projekti ja konkursitööd, mida illustreerivad rohked skitsid, joonised ja fotod. Kataloogi esseed ja artiklid on kirjutanud Peep Jänes, emeriitprofessor Mait Summatavet ja arhitektuuriajaloolane Mihkel Karu, lisaks on avaldatud pikem intervjuu arhitektiga. 

Peep Jänese loomingust märkimisväärse osa moodustavad suured avalikud ehitised nagu Pirita TOP, Projekteerijate Maja, Tehvandi suusakeskus, ehitamata jäänud ooperiteater või märgilise tähendusega objektid  nagu Mustamäe V mikrorajooni keskus ehk Kännu Kuke kompleks, Turisti pood jt. 1990ndatest tõstetakse esile kahes ehitusjärgus valminud Stockmanni kaubamaja ja kahe Eesti arhitektuuri tähtteose – Estonia teatrihoone ja Eesti Draamateatri – renoveerimist.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

                                                                                                             

Please follow and like us:

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tere tulemast!

Blogis tutvustatakse Tallinna Tehnikakõrgkooli raamatukokku saabunud uusi raamatuid.
Vaata meie kodulehte
Jälgi meid Facebookis

In this blog TTK University of Applied Sciences Library introduces incoming new books.
Find more information about library from our website
Follow us on Facebook

Postituste arhiiv

blog.tr.ee
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com