//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

William James. Usulise kogemuse mitmekesisus : uurimus inimloomusest. Ilmamaa, 2013

Raamatusse on koondatud Giffordi loengusarja raames aastatel 1900–1902 Edinburghis peetud kakskümmend loengut. Olles keemik, arst ja hiljem ka psühholoog, püüab James teaduslikke meetodeid kasutades uurida võimalikult rangelt nii subjektiivset teemat nagu religioon.

Autorit huvitab uskupöördumine ning selle sünnipärased eeldused. Ta arutleb küsimuste üle nagu müstilised kogemused, patoloogiline depressioon, usuline pöördumine ja/või moraalse küpsuse saavutamine, missugused on pühaku iseloomu plussid ja miinused jne. Kui rääkida religioossusest kui terviklikust ellusuhtumisest, siis on James veendunud, et erinevad inimesed vajavad erinevat religioossust.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused