//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Oliver Sacks. Hallutsinatsioonid. Äripäev, 2013

Kui sõna „hallutsinatsioonid“ 16. sajandi alguses kasutusele tuli, märkis see pigem nn uitavat meelt. Alles 1830. aastate alguses andis prantsuse psühhiaater Jean-Etienne Esquirol sellele tänapäevase tähenduse – varem viidati kõigele sellele, mida me nüüd hallutsinatsioonideks nimetame, lihtsalt kui ilmutusele.

Hallutsinatsioonid on arvatust palju tavalisemad ja nende esinemine ei tähenda kaugeltki meeltesegadust. Tihti on need seotud haiguse, joobe või mõne kehavigastusega. Isegi unenägudes võime näha imeilusaid pilte või hirmutavaid nägemusi.

Neuroloog Oliver Sacks põimib käesolevas raamatus oma patsientide lood ja isiklikud kogemused, näidates, millist infot hallutsinatsioonid aju töö ja ehituse kohta annavad, kuidas need mõjutavad kultuuri ja kunsti ning miks võib hallutsinatsioone esineda igal inimesel. Raamat pakub haarava lugemiselamuse igaühele, olgu ta klinitsist, populaarteadusest huvitatud või keegi, kes otsib seletust oma kummalistele tajukogemustele.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused