//
Loed praegu...
Reaalained / Sciences

Richard Panek. Neli protsenti Universumist : tumeaine, tumeenergia ja võidujooks ülejäänud tegelikkuse avastamiseks. Äripäev, 2013

Inimkonna arusaam Universumist on muutunud viimastel aastakümnetel üha põhjalikumaks tänu tehnika arengule ja kogutud vaatlusandmetele. Sellest hoolimata on Universumis palju, millest me midagi ei tea. Vaid neli protsenti kogu Universumist moodustab aine, millest koosnevad inimesed, raamatud, tähed ja planeedid. Ülejäänut nimetatakse tumeaineks ja tumeenergiaks.

Richard Panek püüab seda tumedat Universumit lugejale lähemale tuua, jutustades müstiliste substantside, tumeaine ja tumeenergia otsingutest. Autor kirjutab tuntud astronoomidest ja füüsikutest, vaatlejatest ja teoreetikutest, projektide vaevalisest sünnist, omavahelistest suhetest ja intriigidest.

„Neli protsenti universumist“ jõudis 2012. aastal maailma parimaid populaarteaduslikke raamatuid koondava Londoni Kuningliku Seltsi Wintoni auhinna eelvalikusse.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused