//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Voltaire. Traktaat tolerantsusest. Ilmamaa, 2013

Raamatus uuritakse sallimatuse erinevaid külgi ja selle mõju inimkonnale, poliitikale, majandusele. Käsitletud on järgmisi teemasid: 16. sajandi reformatsiooniidee; Kas sallivus on ohtlik ja milliste rahvaste juures on ta lubatav; Kas sallimatus on kooskõlas loomuõiguse ja inimliku õigusega; Juutide ülim sallivus; Voorus on väärt enam kui raamatutarkus.

„Türgi sultan valitseb rahus kahtkümmend eri usku rahvast; kakssada tuhat kreeklast elab turvaliselt Konstanitinoopolis. Minge Indiasse, Pärsiasse, Tatarimaale – te näete seal samasugust sallivust ja rahumeelsust.“

Raamat kuulub sarja „Avatud Eesti raamat”.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused