//
Loed praegu...
Moetööstus / Fashion Engineering

J. Fan. Clothing Appearance and Fit : Science and Technology. CRC Press, Woodhead Publishing, 2004

Mood ja ilu on ajalugu ja tänapäeva ümber kujundanud rohkem kui kunagi varem. Tänapäeval on inimestel surve mõelda sellele, mida nad kannavad, kas nad näevad neis rõivastes head välja ning kuidas oma kehakuju ja –suurust vormida. Selle näiliselt pealiskaudse tööstuse taga on tegelikult teadus ja tehnoloogia. Käesolev raamat annab ülevaate tehnoloogilistest arendustest ja  teaduslikust arusaamast rõivaste välimuse ja sobivuse kohta.

1. peatükk käsitleb keha veetlevust ning selle seost materjalide ja disainiga. Lisaks arutletakse klassikaliste ja kaasaegsete ilu käsitluste üle. 2 ja 3. peatükis tutvustatakse tehnoloogiaid, meetodeid ja standardeid, mille järgi hinnata rõivaste välimust ja sobivust. 4. ja 5. peatükis antakse ülevaade objektiivse mõõtmise tehnoloogia uurimustest ja arendustest. Kanga omadusi ja drapeerimist vaadeldatse 6. ja 7. peatükis. Keha mõõtmise uuringutest ja arendustest, erinevatest suuruse määramise süsteemidest ja antropomeetriast antakse ülevaade 8. ja 9. peatükis. Viimases peatükis tutvustatakse uurimustöid, mis käsitlevad rõivaste disaini ja lõigete muutmist, saavutamaks riideeseme hea välimus ja istuvus.

Teos on kasulik lugemisvara rõivastuse ja tekstiilidega seotud erialade üliõpilastele, õppejõududele,  teadlastele  ja töötajatele.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Click to see if the item is available

 

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused