//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Guy Winch. Emotsioonide esmaabi : praktilised võtted ebaõnnestumise, tõrjutuse, süütunde ja teiste tavapäraste psühholoogiliste traumade ravimiseks. Äripäev, 2014

Emotsionaalselt nõudliku töö hulk kasvab – suhtleme üha rohkem ja üha erinevamate inimestega. Mõnikord ei lähe kõik nii, nagu soovime. Kuidas anda endale ise esmaabi, kui teile on haiget tehtud? Guy Winch leiab, et emotsionaalse tasakaalu taastamise oskused hingemarrastuste ja -haavade korral on sama olulised nagu esmaabi andmise oskused meie keha tabavate vigastuste puhul. Vaimse tervise psühhohügieen peaks kujunema sama loomulikuks nagu igapäevane hammaste pesemine. Ta juhib me tähelepanu sellele, et kui emotsionaalsetele vigastustele vajalikku tähelepanu ei pöörata ja nad ravimata jäetakse, võivad need hakata me igapäevaelu segama –muutuda „emotsionaalsetest bronhiitidest psühholoogilisteks kopsupõletikeks“.

Retseptikogule omane esitus teeb teksti hõlpsasti loetavaks: kõigepealt on võimalik uurida hingekriimu või -haava iseloomu, seejärel tutvuda lugudega neist, kes sama probleemiga hädas on olnud, siis valida mitme retsepti vahel, mis aitavad hingevalu käepäraste ja kättesaadavate vahenditega leevendada. Iga peatüki lõpus kirjeldab autor ka märke, mis viitavad sellele, et esmaabist võib väheks jääda ning tuleb lisaks kas psühholoogi või psühhoterapeudi poole pöörduda.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused