//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Bruno Latour. Me pole kunagi olnud modernsed : essee sümmeetrilisest antropoloogiast. Tallinna Ülikooli Kirjastus, 2014

Käesolev raamat on üks olulisemaid tekste modernsuse mõjust kaasaegsele maailmapildile. Autor seab kahtluse alla asjad, mida enamik sel teemal kirjutajaid peab iseenesest mõistetavateks. Modernsuses kasvanud inimeste maailmapilt on oluliselt kallutatud tänu meelevaldsetele kultuurilistele otsustele, mis samas tunduvad meile loomulikena. Autor kutsub lugejat märkama maailma täis võrgustikke, hübriide ja üksteisesse sulavusi.

Raamatu järelsõnas nimetab Silver Rattasepp Latouri tänapäeva filosoofilise mõtlemise kõige tundmatumaks superstaariks. Bruno Latour on mõjukas, laialdaselt tsiteeritud ja viidatud autor, teaduse- ja tehnikauuringute peamisi eestvedajaid, kelle huvialad ulatuvad laboritöö antropoloogilistest uuringutest kunsti, religiooni, seadusandluse ning isegi raudteesüsteemideni. Eelnevast hoolimata on ta peamiselt filosoof, kuid selline, kellest teised filosoofid midagi ei tea.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused