//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Leo Tolstoi. Mis on kunst? Ilmamaa, 2014

Leo Tolstoi traktaat „Mis on kunst?“ jõudis esmakordselt vene lugejani tsensuuri poolt kärbituna ajakirja „Filosoofia ja psühholoogia küsimused“ kolmes numbris aastatel 1897-1898. Tsensuurist puutumata versioon ilmus 1898. aastal, kuid Londonis ja inglise keeles.

Tolstoi esitab kunsti üle arutledes oma nägemuse ühiskonnast ja selle toimemehhanismidest, kritiseerib teravalt varasemaid ja oma kaasaegseid esteetikakäsitlusi ning pakub välja pragmaatilisest maailmanägemisest lähtuva tee kunsti reformimiseks. Tegemist on mitmekihilise tekstiga, mille lugemisel on hea teada Tolstoi elu ja loomingu peamisi probleeme. See on oma aja tekst, kuid sisaldab ka universaalseid probleeme. Teos on maailma eetikas oluline, kuna väärtustab suhtlemist ühiskonnas ning üksteisest arusaamist nii inimeste kui ka ühiskonnakihtide vahel, eriti kunsti vahendusel.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused