Transport ja logistika

John Manners-Bell “Supply Chain RisK : Understanding Emerging Threats to Global Supply Chains”, 2014

Ohud tarneahelatele on saanud viimastel aastatel suuremat tähelepanu tänu tsunamile Jaapanis, üleujutustele Tais, kaubalennukitest leitud pommidele ning vulkaanilise tuha pilvedele Euroopas. Rahvusvahelisi tarneahelaid mõjutavad nii looduskatastroofid kui ka kasvav terrorismioht. Seetõttu on oluline osata riski hinnata ja analüüsida ning sellest lähtuvalt tarneahelat edukamalt juhtida.

Käesolevas raamatus käsitletakse keskkonnast tulenevaid, geopoliitilisi, majanduslikke ja tehnoloogilisi ohte tarneahelatele. Toodud juhtumiuuringud tutvustavad konkreetset ettevõtet ja tarneahelat, toimunud katastroofi, tagajärgi ja muutusi tarneahela juhtimises. Vaatluse all on nt orkaan Katrina USAs, Eyjafjallajökulli vulkaanipurse Islandil, tulekahju Bangladeshi tehases ja Inteli riskimaandamise strateegiad.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv