Moetööstus

Jennifer Prendergast “Sewing techniques : An Introduction to Construction Skills Within the Design Process”, 2014

Õmblustehnikad on rõivaste disainiprotsessis äärmiselt olulised. Just erinevate õmblustehnikate abil on võimalik muuta kahemõõtmelised disainid kolmemõõtmelisteks. Käesolevas raamatus käsitletakse kõike, mida on vaja teada rõiva loomiseks: alates kangatüüpidest kuni õmblusmasina osadeni. Esimene peatükk annab ülevaate põhjustest, miks tarbijad valivad teatud liiki rõivaid ning tutvustab sotsiaalseid ja psühholoogilisi faktoreid nende valikute taga. Järgnevalt käsitletakse erinevaid õmblustehnikaid, nt lukkude, nööpide ja nööpaukude õmblemist, samuti rõiva prototüübi ja oma portfoolio loomist. Viimases peatükis uuritakse traditsioonilisi meetodeid ja piilutakse ka tulevikku. Raamatus on toodud intervjuud Mada Van Gaansi, Ada Zanditoni, Jonathan Jepsoni, Yvonne Lini, Emma Hardstaffi ja Louise Bennettidiga.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv