Arhitektuur ja kunst

Brent D. Ryan “Design After Decline : How America Rebuilds Shrinking Cities”, 2012

„Design after decline“ paljastab arhitektide, linnaplaneerijate ja –ametnike pingutused, et üles ehitada kahanevad linnad. Raamatus antakse ülevaade Ameerika suuremate linnade ajaloost, muutustest ja väljakutsetest ajavahemikul 1950-1990. Lähemalt tutvustatakse kahe suurima kahaneva linna, Detroiti ja Philadelphia, langusjärgseid väljakutseid linna ümber kujundamisel ja planeerimisel. Mõlemad on rasketööstuslinnad, kuid samas küllaltki erinevad nii ülesehituse, kogemuste kui sotsiaalsete trajektooride poolest. Autor toob välja, et kui aktsepteerida teatud piirkondade paratamatut langust ja mahajäetust, samal ajal teisi piirkondi uuendusliku disaini ja planeerimise abil ümber ehitades, võivad kahanevate linnade väljavaated olla siiski positiivsed.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv