Arhitektuur ja kunst

“Peter Zumthor : Buildings and Projects. 5 köidet”, 2014

Mahukas viieköiteline teos tutvustab arhitekt Peter Zumthori töid. Igas köites vaadeldakse kindlal ajavahemikul projekteeritud hooneid. Viiendas köites on toodud arhitekti tööde nimekiri ja biograafia. Raamat on illustreeritud kvaliteetsete fotode ja ehitusjoonistega.

Peter Zumthor on viljakas Šveitsi arhitekt, kelle looming ulatub aastasse 1968. Ta on saanud mitmeid mainekaid preemiaid, nt 2009. aastal Pritzker Prize and 2013. aastal RIBA Royal Gold Medal. Peale uute hoonete projekteerimise on Zumthor restaureerinud ka vanu kirikuid ja kabeleid. Arhitekti tuntumad projektid on Kunsthaus Bregenz Austrias, Valsi termid Šveitsis, Šveitsi paviljon Expo 2000 jaoks Hannoveris, Kolumba Diocesan Museum Kölnis ja Bruder Klausi kabel Wachendorfi lähedal.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv