Arhitektuur ja kunst, Hoonete ehitus

J. Christopher Jaffe “The Acoustics of Performance Halls : Spaces for Music from Carnegie Hall to the Hollywood Bowl”, 2010

J. Christopher Jaffe on ruumide akustika kujundamise konsultant olnud juba pool sajandit ning  on tuntud oma uuenduslike kontseptsioonide poolest. Autor kirjeldab käesolevas teoses levinumaid eksiarvamusi kontserdisaalide akustika kujundamisel. Hea akustikaga saali võtmeks on pigem heli peegeldumine kui ruumi geomeetria. Lisaks toob Jaffe välja, kuidas hulk lihtsaid põhimõtteid seotuna inimeste muusikatajuga võimaldavad luua ideaalse keskkonna klassikalise muusika esitamiseks. Jaffe tutvustab tõestatud metodoloogiat erinevat tüüpi ehitiste akustika kujundamiseks, sealhulgas kontserdisaalid, paviljonid, teatrid ja amfiteatrid. Näidetena on toodud mitmed juhtumiuuringud, nt Kennedy Center Concert Hall, Zankel Hall, Severance Hall, Blossom Music Center, Nancy Lee and Perry R. Bass Performance Hall, The Concord Pavilion. Raamat on illustreeritud jooniste ja fotodega.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv