//
Loed praegu...
Reaalained / Sciences

Gottlob Frege. Aritmeetika alused : loogilis-matemaatiline uurimus arvu mõistest. TÜ Kirjastus, 2014

Käesolev väljaanne sisaldab Saksa matemaatiku, loogiku ja filosoofi, analüütilisele filosoofiale aluse pannud Gottlob Frege (1848–1925) üht peateost “Aritmeetika alused”, samuti lisadena kolme ta elu lõpul kirjutatud ning alles postuumselt avaldatud fragmenti, milles ta oma vaadet aritmeetikale oluliselt revideerima asub. Peale selle leidub siinsete kaante vahel füüsiku ja filosoofi Madis Kõivu pikem kirjutis Frege matemaatikafilosoofiast, mis annab põhjaliku ülevaate ka Frege teistest, palju tehnilisematest tekstidest, eelkõige ta kahest ülejäänud peateosest “Mõistekiri” ja “Aritmeetika põhiseadused”.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused