//
Loed praegu...
Reaalained / Sciences

Michio Kaku. Tulevikufüüsika : kuidas teadus aastal 2100 kujundab inimsaatust ja meie igapäevast elu. Pilgrim, 2013

Michio Kaku on New Yorgi Ülikooli teoreetilise füüsika professor, stringiteooria üks rajajaid ja ta on kirjutanud mitmeid tunnustatud teadusmenukeid. Ta on hinnatud teadlane, tema raamatus “Tulevikufüüsika” on juttu ajarändudest, tehisintellektist, nanotehnoloogiast, kosmoserändudest ja paljust muust ülihuvitavast. Teos ei ennusta, vaid pigem kirjeldab tulevikku, toetudes teadusele ja tehnoloogiale, mille arendamise kallal töö juba käib.

Kui suudate, kujutlege maailma aastal 2100. „Tulevikufüüsikas“ annab Michio Kaku, kelle eelmine raamat „Võimatuse füüsika“ oli New York Timesi menuk, meile rabava, provotseeriva ja paljutõotava nägemuse praegusest sajandist, tuginedes intervjuudele rohkem kui kolmesaja tippteadlasega, kes oma laborites juba leiutavad tulevikku. Tulemus on usaldusväärne ja teaduslikult täpne kirjeldus meditsiini, arvutite, tehisintellekti, nanotehnoloogia, energiatootmise ja astronautika vallas toimuvatest pöördelistest arengutest. Tõenäoliselt juhime aastal 2100 arvuteid tillukeste ajuandurite abil ja liigutame esemeid mõtte jõul, just nagu mustkunstnikud. Kõik ümbritsevad asjad sisaldavad tehisintellekti ning internetti ühendatud kontaktläätsed annavad juurdepääsu maailma infovaramule või võimaldavad silmapilgutuse abil esile manada mistahes pildi.

Kaku käsitleb rangelt teaduslikele põhimõtetele toetudes uute tehnoloogiate loomist, kui kaugele need arenevad ja mis on nende piirangud ning ohud. Sünteesides tohutus koguses teavet, paneb ta kokku põneva pildi aastatest kuni sajandi lõpuni. „Tulevikufüüsika“ on erutav ja imeline matk läbi käesoleval sajandil toimuva teadvusrevolutsiooni.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused