//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Kunsttööstuskoolist kunstiakadeemiaks : 100 aastat kunstiharidust Tallinnas = From the School of Arts and Crafts to the Academy of Arts : 100 Years of Art Education in Tallinn. EKA, 2014

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) 100. juubeli puhul ilmunud artiklikogumikus antakse erinevaid sissevaateid kooli ajalukku. Käsitletakse näiteks Eesti Kunstiseltsi tegevust kooli asutamisel, Voldemar Pätsi rolli keskse kunstikooli kujunemises, Tartu kunstiinstituudi allaneelamist, punaainete õpetamist ERKI-s. Arhitektuuri poolelt on vaatluse all kunagine maastikuarhitektuuri eriala, arhitektiõppe koolivahetus Stalini ajal, Väino Tamme fenomen, 1990. aastate pööre arhitektuurihariduses jpm. Palju tähelepanu pälvib disainiõpe. Artiklite autoriteks on peamiselt kunstiteadlased, kelle hulgas on nii professoreid, doktorante kui ka EKA vilistlasi. Raamat on illustreeritud fotode ja õppetöö käigus valminud taiestega. Lisaks on toodud EKA vilistlaste ja praeguste töötajate nimekirjad. Tekst on paralleelselt eesti ja inglise keeles.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Click to see if the item is available

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused