Hoonete ehitus

Karl Õiger “Varinguohtlikest ehitusvigadest”, 2014

Karl Õiger käsitleb käesolevas raamatus oma pikaajalise praktika jooksul nähtud hoonete ja rajatiste konstruktsioonide projekteerimisel, ehitamisel-valmistamisel ja nende ekspluateerimisel esinenud suuremaid vigu, mis on põhjustanud hoonete enneaegset lagunemist, varingueelseid olukordi ja ka varinguid. Raskemate juhtumite koguarv ulatub 60ni, millest 26 olid suuremad varingud. Toodud on hulgaliselt näiteid ja analüüsitud tekkinud olukordi ning nende põhjuseid. Autori sõnul ei ole teose sisus midagi uut ja erakordset, kuid see näitab, kui ekslikud ja tähelepanematud võivad inimesed olla. Raamatu eesmärk on vähendada vigu ja ebaõnnestumisi. Teos on mõeldud eelkõige ehitusvaldkonnaga seotud inimestele ning sisaldab rohkelt fotosid ja jooniseid.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv