//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Mitte midagi : absoluutsest nullist kosmilise hävinguni – pilguheit mitte millegi hämmastavasse maailma. Äripäev, 2014

New Scientisti haarav raamat käsitleb 20 teaduskirjaniku ja tippteadlase sule läbi teemat, mis on sajandeid painanud kõige kuulsamaid mõtlejaid. Nagu pealkirjast arvata, on raamatus valida hulga harivate ja naljakate lugude ja faktide vahel loomulike asjade puudumisest. Absoluutne null (kõige külmem võimalik külm) ja platseebo, kõigile matemaatikatundidest tuntud null, lambipirnide, ülijuhtide, vaakumi, tumeenergia, ja aja sünni hämmastav võim – need kõik on mitte millegi erinevad tahud. Mida lähemalt me vaatame, seda laiemaks see teema muutub. Miks mõned loomad veedavad pikki päevi, tehes mitte midagi? Mis toimub ajus, kui inimene mõtleb mitte millestki? Mis on monotonoloogia ehk miks vaadelda muru kasvamist ja värvi kuivamist? Teadlased on juba pikki sajandeid olnud veendunud, et mittemiski on võti mõistmaks absoluutselt kõike – miks osakestel on mass või kuidas universum laieneb – ilma mittemiskita oleksime me täpipealt eikuskil.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused