Arhitektuur ja kunst

Jan Gehl “Cities for People”, 2010

Linnad on need kohad, kus inimesed kohtuvad, et vahetada ideid, kaubelda või lihtsalt lõõgastuda. Avalik linnaruum – tänavad, väljakud ja pargid – on nende kohtumiste toimumiskohaks ja võimendajaks. Raamatu autoril Jan Gehlil on selge arusaam, kuidas me avalikku linnaruumi kasutame, ning ta tutvustab meile võimalusi, kuidas avalike kohtade ilmet muuta ja seeläbi ka inimeste elukvaliteeti parandada.

Kompaktne linn, milles arengud on koondunud ümber ühistranspordi, jalutamise ja jalgrattaga liiklemise, on ainus keskkonnasäästlik linna vorm. Selleks, et rahvastikutihedus kasvaks ning jalutamine ja jalgarattasõit oleks levinud, peab linn suurendama hästi planeeritud avalike alade hulka ja kvaliteeti.

Keegi ei ole uurinud avaliku ruumi kasutamist sellises ulatuses nagu Jan Gehl. Igaüks, kes seda raamatut loeb, saab selge arusaama avaliku linnaruumi ja kodanikuühiskonna vahelistest suhetest. Teos on illustreeritud kvaliteetsete fotodega.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv