Moetööstus

Monica Sklar “Punk Style”, 2013

„Punk style“ uurib selle vastuolulise, elujõulise ja mõjuka subkultuuri riietumisstiili ja mõju peavoolu moele. Punki peetakse mitmete trendide eelkäijaks, mis hiljem valitsevaks on saanud, nt keha augustamine ja isetehtud rõivad.

Raamatus antakse ülevaade punkstiili kujunemisest, arutletakse stiimulite üle, mis mõjutavad inimesi just nii riietuma ning tutvustatakse iseloomulikke stiilielemente.

Punk-liikumine sai alguse 1970ndate alguses Suurbritannias ja USAs. See oli uus viis esitleda subkultuurilisi ideid läbi muusika, riietuse ja elustiili. Algusaja punkstiili rõivad olid ise tehtud ja tükkidest kokku õmmeldud. Neid iseloomustasid needid ja märgid, mis viitasid sümbolitele, ideedele, punkbändide nimedele, sloganitele. Lisaks riietumisstiilile oli suur tähtsus kehaneetidel, mis pandi kõrva, läbi nina või huule.

Raamat annab kokkuvõtliku ülevaate punkstiilist ning sobib tudengitele, õppejõududele ja kõigile, kes on huvitatud punkkultuurist.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv