//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Michel Foucault. Valvata ja karistada : vangla sünd. Ilmamaa, 2014

Prantsuse filosoof Michel Foucault tööd on äärmiselt mõjukad kõigis humanitaar- ja sotsiaalteadustes. Foucault on alati olnud mässaja ja on tuntud oma sotsiaalsete institutsioonide kriitika, eriti psühhiaatria, meditsiini ja vangla kriitika poolest.

Oma raamatut „Valvata ja karistada” on Foucault nimetanud „oleviku ajaloo kirjutamiseks”. Tegemist on ühiskonna detailse ja halastamatu lahkamisega, milles pole vaatluse all sugugi ainult vanglasüsteem, vaid võim tervikuna. Vangla on võimusuhete jaoks suurendavaks peegliks, kus suhted ja seaded konsentreeritult ja rõhutatult välja tulevad. Raamat kuulub sarja „Avatud Eesti Raamat“.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused