//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Carl G. Hempel. Loodusteaduse filosoofia. TÜ Kirjastus, 2014

“Loodusteaduse filosoofia” on sissejuhatus XX sajandi teadusfilosoofia ühe suurkuju, saksa-ameerika filosoofi Carl Hempeli vaadetesse. Raamat pakub sissejuhatuse mõningaisse teemadesse, mis on kesksel kohal tänapäeva loodusteaduse metodoloogias ja filosoofias. Teoses uuritakse, kuidas teadusliku teadmiseni jõutakse, kuidas leitakse sellele kinnitust ja kuidas see muutub; kuidas teadus seletab empiirilisi fakte ja mis laadi mõistmist teaduslikud seletused meile saavad anda. Nende arutluste käigus puudutatakse ka üldisemaid probleeme, mis seostuvad teadusliku uurimisega, teadusliku teadmise ja teadusliku mõistmise lähteelduste ja piiridega. Raamat kuulub sarja “Avatud Eesti Raamat“.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused