Moetööstus

“”Minu mood tuleb tagasi…” : Karin Grabby-Matthiessen-Baritsch””, 2014

Karin Grabby-Matthiessen-Baritsch kutsuti saksa Chaneliks. Ta sündis Eestis, aga läks koos teiste baltisakslastega 1939. aastal läände. Moeäri Karin Grabby Matthiessen Modelle tegutses sõja ajal Poznanis ja aastatel 1945-1958 Hamburgis. Tema klientideks olid nii lihtrahvas kui ka kuulsused, sh vürstinna von Bismarck ja Edith Piaf.

Eesti Rahva Muuseumis on hoiul tema loominguline pärand: 453 moejoonist, fotod, dokumendid ning moeäris Karin Grabby Matthiessen Modelle kasutatud materjalide näidiseid, ateljee sisustust ja mõned valminud kostüümid.

Legendaarne moekunstnik on öelnud nii: „Minu mood tuleb tagasi… Minu mood on naiselik. Olgu aeg, milline tahes, olgu naised vanad ja kepiga – nad tahavad alati ilusad välja näha. Ja korraliku meistri õmmeldud tualett varjab keha puudusi ja toob esile voorusi. Mul oleks väga hea meel, et siis, kui mina vaatan võililli juurte poolt, oleks inimestel võimalik minu moest rõõmu tunda“.

Käesolevasse albumisse on valitud 40 Karin Grabby- Matthiessen-Baritchi 1940.-50. aastate moejoonist.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv