//
Loed praegu...
Autotehnika / Automotive Engineering

Juhan Sein. Tallinna Autoremonditehas läbi poole sajandi. TTK, 2015

Raamat „Tallinna autoremonditehas läbi poole sajandi“ annab ülevaate Tallinna autoremonditehase ajaloost – selle algusaegadest, samuti erinevatest nimemuutustest aastate jooksul.

Tööstuse asutaja Hans Feierbach töötas tsaariajal Venemaal mitme suure tehase meistri ja juhatajana, pärast Eestisse naasmist asutas ta oma mehaanikatöökoja. Alguses parandadi mehaanikatöökojas autosid ja laevu, edaspidi ka mootoreid ja muid masinaid. 1940. a. detsembrist kandis natsionaliseeritud H. Fierbach & Ko uut nime – Vedru- ja masinaehitustehas Sirp ja Vasar. 1. jaanuarist 1957. a. ühendati olemasolev Sirp ja Vasar Lasnamäel ehitatava tehasega ühisnimega Tallinna Autoremonditehas nr. 1. 1. jaanuaril 1988. a. eraldus TARKist Hobujaama eksperimentaaljaoskond Väikeettevõtete Kavorina (nimetus sõnadest kart ja vormel). Peale autoremonditehase ajaloo saab lugeja raamatust ülevaate ka Eesti vormelite ajaloost.

Almanahh on kokku pandud Tallinna Autoremondi Katsetehase (tehase viimane nimi) veteranide kokkutulekul räägitu ja kuuldu põhjal. Samuti on raamatus kasutatud mitmete koduarhiivide fotomaterjale ja Eesti Autoajaloo Interneti lehte.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused