Psühholoogia ja pedagoogika

Gordon Rugg “Pime nurk : miks me ei suuda näha otse meie silme ees olevaid lahendusi?”, 2014

Raamat innustab meid oma mõttemalle analüüsima ning pakub välja uusi meetodeid, kuidas probleeme lahendada ja koode lahti murda. Raamatus tutvustatakse meetodit, mille abil murti lahti Voynichi käsikirja kood ja mida saab rakendada iga pealtnäha lahendamatule küsimusele vastuse leidmiseks.

See raamat on nähtamatutest vigadest, mida teevad hoolikad ja kohusetundlikud asjatundjad, sest neid eksitab pime nurk. Tutvustatakse Vertiferi meetodit, mis põhineb ulatuslikul töövahendite kogumil. Nende vahendite hulka kuuluvad tarkvara, probleemilahendamise strateegiad ja palju muud ning see kõik on rajatud formaalse loogika aluspõhjale.

Lahti murdmata koodid pole üksnes romantiliste, salapäraste lugude jaoks. Neil on suur mõju ka meie igapäevaelule, sest Internet sõltub otseselt koodidest.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv