Arhitektuur ja kunst

Frédéric Chaubin “CCCP : Cosmic Communist Constructions Photographed”, 2011

Fotograaf Frederic Chaubin tutvustab 90 hoonet, mis paiknevad 14 endises Nõukogude Liidu vabariigis. Vaatluse all olevad hooned esindavad Nõukogude arhitektuuri neljandat ajastut 1970.- 1990. aastail. Vastupidiselt 1920ndatele ja 1930ndatele ei ole selles ajastus läbivat trendi, vaid pildistatud hooned esindavad kaootilist impulssi, mille on loonud allakäiv süsteem. Arhitektid on kasutanud erinevaid stiile. Mõnedest projektidest oleks konstruktivistid unistanud (Družba sanatoorium), teised väljendasid kujutlusvõimet ekspressionistlikul viisil (Tbilisi pulmapalee). Stiilide pusle annab tunnistust selle perioodi ideloogilistest unistustest, alates kosmose kinnisideest kuni privaatsuse uuestisünnini.

Raamatu tekst on paralleelselt inglise, saksa ja prantsuse keeles. Teos on varustatud kvaliteetsete fotodega.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv