Arhitektuur ja kunst

Rebecca Proctor “Sustainable Design Book”, 2015

Jätkusuutlikkuse idee on muutumas üha populaarsemaks. Disaini ja jätkusuutlikkuse suhe võib tunduda keeruline, kuid on võimalik. Raamatu autor usub, et teadlikult tootes ning tarbides on võimalik teha mõistlikke ja inspireerivaid valikuid, millel on keskkonnale positiivne mõju.

Antud raamatus on lähemalt vaadeldud jätkusuutliku disaini olemust erinevatest vaatenurkadest. Nende hulgas on materjalide taaskasutamine, biolagunevate ja orgaaniliste materjalide kasutamine ning projektid, mis hõlmavad fair-trade initsiatiive. Teose eesmärgiks on üllatada ning pakkuda inspiratsiooni. Igaüks kes seda raamatut loeb, peaks leidma sealt vähemalt ühe neid positiivselt üllatava ning inspireeriva toote, mis paneb neid hindama jätkusuutliku disaini ilu.

Rikkalikult fotodega illustreeritud raamatus on esitatud 265 erilisimat ja huvitavaimat jätkusuutliku disaini näidet. Lisaks sellele on toodud ka intervjuud juhtivate disaineritega andmaks ülevaadet trendidest ja võtmetehnoloogiatest, mida jätkusuutlikus disainis kasutatakse. Iga raamatus esitletud toode on märgistatud ikoonidega, mis tähistavad tema omadusi. Näiteks toodetele, milles on kasutatud biolagunevaid materjale, on lisatud õunasüdamikku kujutav ikoon.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv