Arhitektuur ja kunst

Brian Edwards “The Modern Station : New Approaches to Railway Architecture”, 2010

Raudteejaamad ei ole juba ammu enam vaid rongide peatuskohad, vaid sageli ka kaubanduskeskused, kohtumispaigad ja vaatamisväärsused. Nad aitavad määratleda ja kujundada linnu, milles asuvad ning täidavad sotsiaalseid, kultuurilisi ja funktsionaalseid ülesandeid. Rohelise mõtlemise võidukäik on muutnud raudteejaamad olulisemaks kui 19. sajandil, kuna kasvuhoonegaaside hulk, mida rongid tekitavad suure hulga inimeste transportimisel, on oluliselt väiksem kui lennukite, autode ja busside puhul.

Raamatus on käsitletud raudteearhitektuuri mõjutavaid sotsiaalseid, funktsionaalseid ja tehnilisi faktoreid. Samuti on vaatluse all raudteede positiivne mõju keskkonnale. Välja on toodud hea raudteearhitektuuri põhimõtted hiljuti ehitatud raudteejaamade näitel, kuid kasutatud on ka alles planeerimisjärgus olevaid projekte ning näiteid minevikust. Raamat sisaldab hulgaliselt fotosid ning jooniseid olemasolevatest raudteejaamadest ning ka nendest, mis vaid paberil eksisteerivad.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv