//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Michael C. Corballis. Uitav meel : mida teeb omapead jäetud aju? Äripäev, 2015

„Uitav meel“ rändab ringi neis vähetuntud ajupiirkondades, kus pesitsevad unenäod ja usk, väljamõeldised ja loovus. Mida teeb aju siis, kui te teda parasjagu ei kamanda? Neuroteadusel, psühholoogial ja evolutsioonibioloogial põhinevas raamatus viib autor lugeja aju vaikeoleku võrgustiku maailma, et lahendada suuri küsimusi. Millest unistavad rotid? Millest on tekkinud inimeste kirg väljamõeldiste vastu? Kas hipokampus on see koht, kus vaba tahe käib puhkust veetmas? Ja kas uitav meel soodustab loovust? Aju pole kunagi passiivne, vaim eales vagusi.

Vähemalt poole meie eluajast uitab meel ringi, eemal igapäevastest kohustustest – kodutöödest, maksudeklaratsioonidest, nõukogu koosolekutest, õhtueinest, isegi auto juhtimisest…

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused