Arhitektuur ja kunst

Caroline O’Donnell “Niche Tactics : Generative Relationships Between Architecture and Site”, 2015

Caroline O’Donnell on iiri disainer, kirjanik ja arhitektuuri professor, kes uurib oma raamatus arhitektuuri ja keskkonna vahelisi suhteid. Raamatus viiakse arhitektuur ja selle ökoloogiline asukoht ühele tasemele, kujutatakse suhet organismi ja selle keskkonna vahel.

Caroline O’Donnell, toetudes oma tekstides kaelkirjaku morfoloogiale, ökoloogilisele tajule, inetusele ja lootusrikastele koletistele anomaalsetes Fransesco de Marchi 16. sajandi linnaplaneeringutes, Le Corbusieri kontseptsiooni ligilähedase hävitamiseni tema teoses „Plan Voisin“ ja kontseptualistide liikumisele, uurib ajaloolisi hetki, kus suhted arhitektuuri ja selle asukoha vahel olid tihedalt kokku põimunud.

Rikkalikult illustreeritud (140 joonistust ja fotot) raamatus vaagib O’Donnell, kuidas suurema tähelepanu pööramine asukohale võiks luua tänapäevase arhitektuuri keele, millel on kokkulangevusi erinevatel teadusaladel leiduvate süsteemidega.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Discussion

Comments are closed.

Arhiiv