//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

A. W. Moore. Lõpmatus. Eesti Keele Sihtasutus, 2015

Lõpmatust mõistetakse tavaliselt sellena, millel ei ole otsa ega piire, mida ei saa mõõta või siis millegi absoluutse, täieliku ja täiuslikuna. Tegelikult on lõpmatu see, mille lõppematus on olemas või on antud aja jooksul ehk läbi aja. Raamatu eesmärgiks autori sõnul on tähelepanu pööramine ühele põhikonfliktile, mille iseenese seest leiame – konfliktile, mille juured on meie enda inimlikus lõplikkuses. Teadmine oma lõplikkusest paneb meid meelt heitma ja tekitab pingeid. See on raamat lõpmatusest ja lõplikkusest – ka meie enda lõplikkusest. Moore lähtub oma teoses sellest, mida Lääne filosoofid on lõpmatusest mõelnud viimase kahe ja poole tuhande aastatuhande jooksul.

Adrian William Moore (sünd. 1956) on üks nüüdisaja säravamaid filosoofe. Ta õpetab Oxfordis ja tegeleb peamiselt metafüüsikaga, matemaatika ja loogika filosoofiaga ning filosoofia ajalooga. “Lõpmatus” (1990) oli tema esimene raamat. See on ajalooline ja probleemikeskne ülevaade, mis puudutab lõplikkuse aspekte matemaatikast müstikani.

Raamat on ilmunud sarjas „Avatud Eesti raamat“.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused