//
Loed praegu...
Majandus ja juhtimine / Economy and Management

Peter Thiel. Nullist üheni : märkmed idufirmade kohta ehk kuidas ehitada tulevikku. Äripäev, 2015

Käesolev raamat kasvas välja idufirmasid käsitlenud kursusest, mida andis Stanfordi Ülikoolis 2012. aastal Peter Thiel, PayPali ja hulga teiste üliedukate ettevõtete käimalükkaja ning investor. Üks tudengitest, Blake Masters, koostas ta tundides põhjaliku konspekti, mis see­järel väljaspool ülikoolilinnakut ringlema hakkas. Raamat „Nullist üheni“ ongi sündinud nende kahe koostöös, sest ei ole mingit põhjust, miks tulevik peaks olema vaid Stanfordi, ülikoolide või Silicon Valley pärusmaa.

Tudengid suudavad kitsal erialal omandada ülihead oskused, ent paljud neist ei õpi neid oskusi laiemas maailmas kasutama. Õpetajana oli Peter Thielil põhieesmärk aidata tudengitel näha akadeemiliste erialade sissetallatud radadest kaugemale – näha avaramat tulevikku, mille loomine on nende kätes.

1960. aastate lõpus elati arengu jätkumise lootuses. Oodati aega, mil kasutusele võetakse neljapäevane töönädal ja mil energia on liiga odav, et selle kasutamist mõõta ning oodati puhkusereise kuule. Kõik see jäi tulemata. Nutitelefonid, mis juhivad meie tähelepanu kõrvale kõigest ümbritsevast, tõmbavad tähelepanu eemale ka asjaolust, et meid ümbritsev on kummaliselt vana – vaid arvutid ja sidevahendid on eelmise sajandi keskpaigast alates murranguliselt täiustunud.

Raamat on New York Timesi ja Amazoni 2014. aasta äriraamatute kategooria bestseller, Amazoni 2014. aasta parima äriraamatu nominent ning Goodreadsi 2014. aasta lugejate valiku parima äriraamatu nominent.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused