//
Loed praegu...
Humanitaarained / Humanities

Paavo Kangur. Sild üle ajajõe : Tallinna Tehnikakõrgkooli lugu. Inglisilla Produktsioon, 2015

Tallinna Tehnikakõrgkooli 100. juubeli puhul on ilmunud raamat “Sild üle ajajõe”, kus antakse ülevaade kõrgkooli kujunemisest  õppejõudude ja vilistlaste meenutuste abil. Raamatust saab teada huvitavaid fakte kooli ajaloost ja õppejõududest, lisaks on teos illustreeritud meeleolukate fotodega.

Paavo Kangur on eessõnas kirjutanud: “Millest algab kooli ajalugu? Ideest, hoonest, nimest või direktorist, või hoopis õppekavast, õpilastest ja erialadest? Tallinna Tehnikakõrgkooli loomise idee on selgelt jälgitav aastatest 1912-1915 ja tehnikakõrgkooli sünnilugu on üks osa Eesti tehnikahariduse loost.”

TTK kujunemise puhul hakkab silma kooli nimede mitmekesisus, asukohtade paljusus, kolimised, liitumised ja ka lahknemised. Kool alustas Tallinn Linna Poeglaste Kommertskoolina ning vahetas seejärel mitmeid kordi nime, kuid peamiselt tuntakse kooli Tallinna Ehitus- ja Mehaanikatehnikumina (1961-1992). 1992. aastast alustati õppetööd rakenduskõrgkoolina ning kooli nimeks sai Tallinna Kõrgem Tehnikakool, mida tudengid hellitavalt hakkasid kutsuma „tõka-tõkaks“. 1999. aastal toimus viimane nimevahetus ning sellest ajast teatakse kooli Tallinna Tehnikakõrgkoolina.

Geoloogiaprofessor Rein Einasto võtab hästi kokku kooli olemuse: „“Tõka-tõkas“ on ligi 3000 üliõpilast ja see on optimaalne suurus. Selline kool suudab kohaneda väga kiiresti ja akuutsed probleemid on võimalik viia õppekavasse. Siin majas õpitakse ka oma kätega tööd tegema ja käelise oskuse kujundamine on selle kooli suur eelis“.

Vaata, kas raamatut saab laenutada

 

Vaata,

Discussion

Comments are closed.

Varasemad postitused